Kursprogram hösten 2022

Se kursledare

Sylan

En hel helg med ostörd sömnad i sällskap av likasinnade, verkar inte det väldigt härligt?! Lokalerna är fantastiska och det finns gott om plats för många. Vi utlovar högt i tak, många tokiga skratt och humöret är på topp. Möjlighet till tygshopping för den som vill, då vi är på plats i affären och har nära till alla produkter. Sofia finns tillgänglig hela tiden.
Boka din plats och Ta med dig din symaskin och kom! Du väljer om du vill ha färdigutklippta projekt med dig eller om du vill köpa tyg på plats hos oss på Gittes Tygkälla. På våra 700m2 kan du äntligen få gå runt i lugn och ro och drömma dig fritt i Tygvärlden.
Vi bjuder på välkomstfika och ett fritt antal koppar kaffe under helgen. När det gäller mat ingår gemensam måltid på lördag kväll och lunch på söndag. Om du har specialkost, vegeterian, allergi eller speciella önskemål/variationer så är det viktigt att anmäla det. Finns tillgång till kylskåp för medhavd mat. Finns möjlighet att boka till boende i stugor i närheten.

Kurstillfälle: 10/9 kl.15-22J 11/9 kl.10-16 Kostnad 1295:­
Kursledare: Sofia

Anmälan >>


Quilt My Design - Kommer till oss!

Vi hälsar Linette från Quilt My Design välkomna till oss på Gittes. Linette är en mycket uppskattad och känd mönsterskapare från Danmark som gjort mönster både för väskor, förvaringar, lappteknik, applikationsquilt etc. En hel helg kommer hon att hålla kurs för oss i olika tekniker inom applikation-quilt och utgår från hennes egna mönster och egna tyger som självklart går att kombinera med egna och våra tyger och tillbehör.Titta gärna in henne på Quilt my designs hemsida www.guiltmydesign.dk! !Vi bjuder på fika, tillgång till kylskåp,microvågsugn finns.

Kurstillfälle: 19-20/11 kl 9.30-16 på lördagen & kl.9.30-14 på söndagen
Kostnad:1295:- Kursledare: Linette, anmälan görs till Sofia


Korsettkurs

Här erbjuds sömnad av historiska korsetter där kursledare tillhandahåller korsettmönster från olika tidsepoker som deltagarna får rita av. Deltagarna får lära sig att gradera mönstret så det passar dem. Var och en väljer vilken modell de vill sy och kursledare hjälper varje deltagare individuellt.
Vi pratar lite dräkthistoria och går igenom hur korsetten ändrats under de olika tidsepokerna.

Kurstillfällen: 8/10 kl.14-18J 9/10 kl.10-16 + 5/11 kl.14-18J 6/11 kl.10-16 dvs. uppdelad på två helger
Kostnad: 2500:- Kursledare: Joakim


Mönsterkonstruktion

På denna kurs lär vi ut grundläggande mönsterkonstruktion enligt din egen kropp och mått. Vi gör grundmönster som är dels på papper och dels senare i tyg dvs. en toile. Därefter kan vi göra egna mönster efter egna mått. Vi kommer att göra tillpassning och mönsteranpassning. Kursen är för dig som vill utveckla din sömnad, du har sytt en del och har grundläggande sömnadskunskaper. Vi kommer inte bara anpassa ett mönster efter din storlek, hur man kortar av eller länger till utan vi kommer göra mönster från grunden. I kursen kommer det sedan kunna byggas vidare till att göra egen blus, klänning, kjol, över och hel underdel.

Kurstillfällen: 12/11 kl.14-18J13/11 kl.10-16 + 26/11 kl.14-18J 27 /11 kl.10-16 dvs. uppdelad på två helger
Kostnad 2500:- Kursledare: Sofia


Materiallära

Kursen riktar sig till dig som vill ha mer kunskap om olika material, kunna se skillnad på olika sorters vävda tyger och olika sorters trikåer.
Vi kommer att gå igenom: Olika typer av tyginnehåll, vävtyp och
trikåer/jersey. Hur testar man och hur ser man skillnad

Kurstillfälle: 26/9 kl. 17.30-20.30 Kostnad: 695:-
Kursledare: Sofia


Mellanlägg

Kursen är för dig som är nyfiken på och vill ha mer kunskap om olika mellanlägg/(Vlieseline} och olika vadder. Denna kunskap är värdefull när du vill utveckla din sömnad. Du får ett kompendium som vi går efter och prover under genomgången. Du får känna på prover som är gjorda i olika material för att känna effekt och användningsområden

Kurstillfälle: 19/9 kl.17.30-20.30 Kostnad: 595:-
Kursledare: Sofia


Sömnad - inriktning barnkläder

Kursen vänder sig till både nybörjare och till mer erfarna. Du har egen symaskin och vill komma igång med något enkelt. Vi anpassar kursen efter behov och kunskapsnivå med inriktning på barnkläder. Perfekt för dig som vill sy det första plagget till din lilla bebis men passar lika bra för dig som vill sy större barn. Målet är att alla ska känna att de utvecklas och att de har roligt under tiden.

Grupp 1 28/91 5/10 och 12/10 10-13
Grupp 2 16/111 23/11 och 30/11 10-13
Kostnad: 1300:- Kursledare: Malin


Väskkurs -helg

En hel helg med ostörd sömnad i sällskap av likasinnade, verkar inte det väldigt härligt?! Lokalerna är fantastiska och det finns gott om plats för många. Vi utlovar högt i tak, många tokiga skratt och humöret är på topp.
Inriktning är sy väska, det ingår mönster från ByAnni och materiallista, samt allt finns att köpa på plats. Ex på väska är "I'll grink to that". Vi kommer att gå igenom alla steg på vägen, trix och tips utlovas men kanske vi inte hinner få allt klart, Vi bjuder på välkomstfika och fritt antal koppar kaffe eller te under helgen. Finns tillgång till kylskåp för medhavd mat. Finns möjlighet att boka till boende i stugor i närheten.

Kurstillfälle: 15/10 kl.15-191 16/10 kl.10-16 Kostnad 1295:­
Kursledare: Sofia


Symaskinskurs

Kursen är för dig som vill lära dig din symaskin på en grundlig nivå, vilja att sy, komma igång med din sömnad. Du har egen symaskin och vill lära känna dess basala funktioner, komma igång med något enkelt. Kursen anpassas efter behov och nivå med inriktning enkelt så alla känner att de får utveckla sin sömnad. Varje deltagare ska komma från sykursen upplyft och ha fått sy med ett leende. Framför allt ska vi ha väldigt kul tillsammans. Du kan välja att sy till vuxen eller barn.

Kurstillfälle: 3/10 kl.17.30-20.30 Kostnad: 595:-
Kursledare: Carina


Overlockskurs

Kursen är för dig som vill lära dig din Overlocks-symaskin på en grundlig nivå, vilja att sy, komma igång med din sömnad. Du har egen symaskin och vill lära känna dess basala funktioner, komma igång med något enkelt. Kursen anpassas efter behov och nivå med inriktning enkelt så alla känner att de får utveckla sin sömnad. Vi går igenom olika funktioner, sömnadstekniker för att utveckla din sömnad med din maskin. Varje deltagare ska komma från sykursen upplyft och ha fått sy med ett leende. Framför allt ska vi ha väldigt kul tillsammans.

Kurstillfälle: 12/9 eller 7/11 kl.17.30-20.30 Kostnad: 595:­
Kursledare: Carina


Coverkurs

Kursen är för dig som vill lära dig din Cover-symaskin på en grundlig nivå, vilja att sy, komma igång med din sömnad. Du har egen symaskin och vill lära känna dess basala funktioner, komma igång med något enkelt. Kursen anpassas efter behov och nivå med inriktning enkelt så alla känner att de får utveckla sin sömnad. Vi går igenom olika funktioner, sömnadstekniker för att utveckla din sömnad med din maskin. Varje deltagare ska komma från sykursen upplyft och ha fått sy med ett leende. Framför allt ska vi ha väldigt kul tillsammans.

Kurstillfälle: 5/9 eller 10/10 kl.17.30-20.30
Kursledare: Carina


Fias Lapplisor

Detta är en intressegrupp med lappteknik som inriktning.
Vi träffas och tar del av varandras kunskap, den novisa lär sig mer och experten kan hjälpa till och alla har vi skoj tillsammans. Vi går igenom de olika teknikerna både skärtekniker, sömnad och tips & trix. Det finns en tanke om att parallellt med sitt egna projekt kunna ta del av ett block, nytt för varje gång som Du kan sedan använda det du skapar till något eller spara för att kunna fortsätta utveckla tekniken och skapa större verk.

Kurstillfällen: 27/BJ 24/9J 22/l0J 10/12 kl.10-13 Kostnad: 700:-/termin
Kursledare: Sofia


Lappteknik Grundkurs

Lapptekniksteknik som kan göras på olika sätt och är en hel värld av tyger. underlätta dina första steg in i quiltvärlden. I Sverige har lappteknik en historia och i övriga världen också, främst är USA en ledande marknad där olika traditioner visat upp sig och lever fortfarande i mycket stor skala. I denna grundkurs får du lära dig lite till och får tips på hur du kan Du kan sedan använda det du skapar till något eller spara för att kunna fortsätta utveckla teknikerna och skapa dina egna lapptäcken.

Kurstillfällen: 17/9 kl.10-13 Kostnad: 500:-
Kursledare: Ewa


Lappteknik Fortsättningskurs

Lapptekniksteknik som kan göras på olika sätt och är en hel värld av tyger. I denna påbyggnadskurs får du lära dig lite till och får många tips på hur du kan underlätta dina fortsatta vandring in i quiltvärlden, med kompletterande tips framåt i tyg och syvärlden runt lappteknik/quilt. Under tiden kommer det dels vara en genomgång och därefter arbetar var och en utifrån sin takt med hjälp av kursledaren. Du kan sedan använda det du skapar till något eller spara för att kunna fortsätta utveckla teknikerna och skapa större verk.

Kurstillfällen: 15/10 kl.10-13 Kostnad: 500:-
Kursledare: Ewa


 

För att genomföra kurser kan du behöva ha med dig:

  • Din egen symaskin med tillbehör (Obligatoriskt) (ålder på maskinen spelar ingen roll) Gärna med bruksanvisningen för din symaskin
  • Symaskinsnålar för det material du ämnar att sy i
  • Tygsax, Papperssax (till mönster etc.)
  • Penna, Anteckningsblock
  • Knappnålar,Sprättkniv
  • Markeringspenna, sporre, Markeringspapper
  • Måttband/pfiffikus/sömnadsmått
  • Tyg och matchande tråd (finns att köpa på plats)

 

Variationer förekommer efter vilken kurs du ska anmäla dig till så det hänvisas till varje kursledare.

Naturligtvis är butiken öppen innan och delar av kursen så du kan köpa det du behöver/saknar på plats!

Anmälan till kurserna är bindande. Avgiften betalas när din plats på kursen är bekräftad. Obetald plats innebär att den står till förfogande för annan sökande. Avbokning måste ske senast 8 dagar innan kursstart, därefter återbetalas inte kursavgiften. Kurserna kräver minst 6 deltagare (max 8 pga corona), fylls inte kan kursen bli inställd med 7 dagars varsel. Under rådande omständigheter så reserveras kursstart. Vid inställd kurs kontaktas ni via mail och avgiften återbetalas snarast. Tänk på att inför varje kurs behöver man olika saker i förberedelse och/eller med sig för att kunna genomföra sin kurs. Ansvaret ligger hos kursdeltagaren. Tänk på att vara vän med din symaskin innan kursstart och behöver den extra omvårdnad innan(dvs. service) så beräkna tiden innan kursstart. Sömnad på kurserna sker på kursdeltagarens egen fungerande symaskin för ökad sömnadsglädje på kursen och efter.

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan